" alt="" title="" class="f2c_intro_image_artikel">

Net voor de paasvakantie zwaaien de deuren van het Klimpaal pop-uprestaurant voor een hele week open.

Elke dag van die week bieden we alle kinderen van de school een lekkere, verse en gezonde maaltijd aan. Dit doen we niet zomaar. Vanuit de Klimpaalraad kwamen de kinderen met de suggestie om zelf het (hun) warme middagmaal te bereiden. Bovendien hebben we op school een traditie met gezonde voeding. We zien deze week dan ook als een onderzoek naar kansen om zelf-kook-weken gedurende een langere periode te organiseren. Ervaren en professionele kok Philippe (papa van Yma) neemt de leiding over de chefs in spé.

We zien de vierdaagse als een ontdekkingstocht langsheen kleuren, geuren en smaken. We eten per klas aan tafel. Iedereen eet mee, elk kind krijgt een gezonde basisportie. Op tafel staan er verschillende wachtbordjes met groenten in allerlei kleuren en geuren. Ook de leerkrachten schuiven mee aan.

Naast de kookploeg hebben we ook een aankoopploeg, een ploegje obers en serveuses en een cameraploeg die de geheimen van de keuken op beeld vastlegt.

Op de loungebar van vrijdag 31 april serveren we al het lekkers van de voorbije week nog eens in miniporties. Maxigenot gegarandeerd.

Praktisch

- Op maandag 27, dinsdag 28, donderdag 30 en vrijdag 31 april bieden we alle kinderen een lekkere en gezonde warme maaltijd aan.

- Via een subsidie kunnen we deze maaltijden gratis aanbieden. Alle kinderen eten dus warm, de maaltijden die door Agape worden voorzien, worden in deze week geannuleerd.

- Alle maaltijden zijn vegetarisch en worden onder strikte hygiënische voorwaarden klaargemaakt.