De eerste uitstap van het jaar! Enfin!

We hebben er even op moeten wachten, maar onze eerste uitstap van het jaar is een feit. Met boven ons hoofd heel wat grijze, laaghangende wolken die miezerige regen in ons gezicht strooiden, gingen we dinsdag richting Schaarbeek. Achter een wat groezelige garagepoort stond Françoise, onze gids, ons op te wachten. Achter haar een prachtig oud herenhuis...
Françoise nam ons eerst 200 jaar mee in de tijd en vertelde vol passie over de heren en dames die in het herenhuis woonden om te eindigen bij de hoofdreden van ons bezoek: de tentoonstelling 'Nuages'.
Van het ene naar het andere prachtige kunstwerk gidste Françoise ons, telkens geduldig luisterend naar de vele vragen die we hadden. Over elk kunstwerk konden we wel iets zeggen en de meningen over wat uiteindelijk het mooiste, speciaalste en prachtigste kunstwerk was, liepen nogal uiteen.

Toen we buitenkwamen hadden we reuzehonger en verspreidden we ons over de tuin van het huis om te lunchen. Maar al snel vonden alle kinderen elkaar terug, in de leeggelopen fontein (uiteraard!), voor een uurtje stevig spelletjes spelen.

Voor we terug naar de Klimpaal gingen, stopen we nog eens in het Warandepark, waar Els haar gasvuurtje en een stapel pannenkoeken tevoorschijn toverde. Hoe geweldig was dat!?

Die eerste echte uitstap van het jaar was een toppertje. Dat smaakt naar meer! Veel meer!