Week 25 | 24-06-2022Beste ouders

Het ruikt naar feest!

In de Klimpaalgang ruikt het naar feest deze week.
Kartonnen dozen worden huizen of een muur, stapels papier veranderen in ninjasterren, stokken in muziekattributen, lakens in prachtige kostuums.
Ik zie kinderen dansjes oefenen, nieuwe moves uitproberen en vreemde kronkels tonen. Er wordt gezongen en muziek gemaakt.
Het is allemaal wat improviseren maar je zal zien: het wordt weer een knalfeest waar we alweer een speciaal jaar mee willen afsluiten.
Klimpaal on the move! En avant. In beweging! Tot zondag.Leefgroep Lies

klimpaal.be/lies

Nog snel een verjaardag vieren

Pauline werd 3 jaar. We bakten cake en smulden er op los.Leefgroep Delphine

klimpaal.be/delphine

Laatste doosjes

Maandag kwam de papa van Cas maar liefst 3 verhaaltjes vertellen in de klas, wat een rustig leesmoment.
Delphine kwam dinsdag met de moto, en uiteraard wouden wij dit allemaal eens uitproberen.
Woensdag kwam het pasgeboren zusje van Bonnie, Juno op bezoek. We kregen ook een zelfgemaakt ijsje met echte bloemen!
Donderdag kregen we een musica-workshop, wat een leuke ervaring.
Deze week zijn we ook gestart met het oefenen van onze "performance" voor zondag. Jullie komen toch ook?
Fijn weekend!Leefgroep Kristel

klimpaal.be/kristel

laatste loodjes

Drukke dagen, leuke dagen!
Deze week zit weer behoorlijk vol.
Ons afsluitfeest komt eraan, de spanning bouwt op.
Volop aan het voorbereiden om onze acts in mekaar te boksen.
Als extraatje kregen we vandaag een heel erg leuke Musica workshop. Iedereen heeft duidelijk heel erg genoten van deze muzikale beleving.
Ondertussen stapelen de dozen zich op in onze klas.
Maar nu uitkijken naar een fantastisch feest zondag. Duimen voor mooi weer!!!Leefgroep Sander

klimpaal.be/sander

de laatste dozen

Nog een doos creaties om af te werken, een doos plannen om af te werken. Alles stopten we in dozen, dat mag je letterlijk nemen. De hele klas zit in dozen, wel 50 verhuisdozen vol. Dankjewel aan alle helpende handen. Ondertussen leerden wij Ukelele spelen, maakten nog een vriendenboek en oefenden heel hard voor onze act van zondag. Het hoogtepunt van deze week was woensdag. Toen keek en zag ik dat het goed was. Iedereen veilig en vlot op de fiets. Lekker sjezen in de zon, langs de mooie bomen van het park. Bergop ging wat trager, de berg af... dat ging dan weer veel vlotter!
Tot zondag.Leefgroep Simon

klimpaal.be/simon

Inpakken en oefenen

Deze week werd er veel tijd gespendeerd in oefenen voor ons optreden zondag op het afsluitfeest. Er werd met veel goesting en creativiteit een act in elkaar gebokst met hulp van een zesdejaar die we nog even anoniem zullen laten. Donderdag begonnen we met het inpakken van onze klas. Het werd een 'trip down memory lane'. Alle onderzoeken en teksten die we dit jaar deden kwamen boven en werden netjes opgeborgen. Vrijdag gaan we op uitstap naar HORST art festival met de fiets. Spannend!Leefgroep Stefan

klimpaal.be/stefan

Het huis van onze dromen

Deze week moest er nog een nummertje voor zondag in mekaar worden gestoken.
We stoken samen met Indreas onze koppen bij mekaar en kwamen tot een lumineus idee. Ons verhaal: Waar zetten we ons droomhuis ergens op de wereld? Wordt het Frankrijk en de zon, Italië en het heerlijke eten of een ander land waar we onze tenten opslaan? We gaan op reis door vele landen om het uit te zoeken.
Meer zien en weten? Kom dan zondag zeker langs.Leefgroep Carolien

klimpaal.be/carolien

Geen woorden meer

......enkel nog dozenLeefgroep Erik

klimpaal.be/erik

Feesten

De school geraakt met de dag meer ingepakt en voller met verhuisdozen. Tegen volgend schooljaar verhuizen we immers naar een gloednieuw gebouw in de Ulensstraat. Maar in onze klas zijn nog geen verhuisdozen gevuld. Alles zit nog in de rekken en kasten.
Niet enkel de laatste eindwerken werden nog gepresenteerd. Knap gedaan van Zoë, mooi werk van Lucia. Maar ook hebben wij eerst nog een hoop verjaardagen te vieren. Niet dat we allemaal zo op het einde van het schooljaar jarig zijn, wel hadden we het tijdens het schooljaar vaak zo druk dat we niet altijd de tijd vonden voor verjaardagsfeestjes. Het inpakken moet dan maar even wachten omdat we ondertussen elf zijn geworden, of twaalf. We wensen een spetterende late verjaardag aan Mohammed, Amir, Ghoufran, Oscar, Indreas, Luz, Zoë, Erik (iets ouder), Roman, Lucia, Romain, . En een vroege verjaardag aan Eden, Hermione en Manal.
En zo op het einde van het schooljaar, zijn al die feestjes ook wel een mooie manier om afscheid te nemen van een tof, interessant, leerrijk, inspirerend schooljaar en ook van elkaar. De vijfdes zien elkaar na een lange vakantie wel weer terug in het zesde. Eden, Zoë, Lucia, Oscar, Indreas en Lucia zien we hopelijk snel terug op de talrijke festiviteiten waar de Klimpaal zo gekend voor is.