Kalender

Eet- en straatfeest
zo 17 maart 2019
12:00 - 17:30

STREETWISE #4 OLD SCHOOL

Het is weer zover! Zondag 17 maart is het alweer tijd om met z'n allen samen te komen. Alle deuren gaan wagenwijd open om jullie met open armen te ontvangen. Niet alleen de hele familie van onze school, De Klimpaal, is welkom, maar ook de hele buurt! Die winter mag stilletjes aan terug de kast in, want sa men maken we het zo warm dat de lente spontaan uit de startblokken schiet!

Er is weer een drukke agenda voor jong en oud. Laat je verrassen door ons speelgoed en springende koeien voor kleuters. Probeer om zo hoog mogelijk te geraken op onze ‘sossis’, een gigantische worst die verrijst uit de klinkers van de Paalstraat! Bewijs je pannasoccer-tricks en fails in onze voetbalcirkel en word de nieuwe Hazard. Je kan ook terecht bij onze lentebar, een gezellig onderonsje op wielen waar je een goed boek vindt of een petanquebal kan gooien met de mensen uit de buurt.

Vergeet ook onze zeepkistenrace niet! Dit jaar wordt de bocht alleen maar scherper. Je zal goede stuurkunsten moeten hebben om de finish heelhuids te halen. Kinderen maakten zelf een zeepkist van gerecupereerd materiaal. Ze hebben hier echt uren druk aan gewerkt en staan te popelen om Louis Hamilton een poepje te laten ruiken! Zelf houden we het veilig met helm, handschoen, bril en kussens!

Springkastelen zorgen voor een leuke afwisseling, maar doe dit niet met een voile maag! Als die maag nog helemaal leeg is, dan vul je die door eens langs te gaan bij een van de vele eetkraampjes die bevolkt en bevoorraad worden door onze eigen kinderen van De Klimpaal. Denk aan: heerlijke soep, friet, balletjes met krieken, stoemp met worst, mini-tajine en fingerfood allerhande. Ook aan ons wereldberoemd dessertbuffet kan aangeschoven worden tussen 14u en 15u. We vragen iedereen om iets kleins te bakken zodat we een zo lang mogelijke tafel krijgen. We delen al ons gebak met elkaar.

We hebben een echte OPEN-DJ tafel, waar je al je oude vinylplaten onder onze scherpe naald kan leggen. Je mag jouw 45t plaatjes, je 33t platen of je oude grammofoonplaten van onder het stof halen en die uitwisselen, laten beluisteren of zelfs verkopen. Heb je een aantal platen dubbel? Tof! Iemand anders wil wei eens luisteren naar die obscure oude muziek van jou.

We zouden jullie ook willen vragen om zoveel mogelijk oude foto's te zoeken waar de Klimpaal op staat in zijn jonge jaren. Breng ze mee, neem een kopie bij je thuis of hier op school en we hangen ze op! Je kan ze bekijken in onze ‘kamer van vroeger’. Er komen daar ook wat leuke oude filmpjes van vroeger en nu. Dompel je onder in de oude wereld van ons gebouw en het leven in Sint-Jans-Molenbeek, in een rustige omgeving.

Tot dan!

Het Klimpaalteam

 

Streetwise 2019